Keratinsko punjenje kose

sorriso-keratin.jpg

Keratinsko punjenje dlake najbrži je i najefikasniji način da gubitak keratina nadoknadite i oštećenoj i ispucaloj kosi vratite sjaj i čvrstoću, a prirodno valovitu ili kovrčavu kosu  lako ispravite.


Našu kosu čini 90% keratina, dok je 10% njena prirodna vlažnost. Keratin je kompleks proteina, zaslužan za čvrstoću i otpornost kose, dok je vlaga zaslužna za njenu elastičnost. No, brojni su faktori poput sunca, učestalog bojenja kose nekvalitetnim proizvodima, svakodnevne uporabe pegle ili figara smanjuju nivoa keratina i vlage u kosi, što je u biti i glavni razlog slabljenja i oštećenja kose.

Keratin se pomoću specijalnih pegli, pod visokom temperaturom, 'ubacuje' duboko u oštećenu dlaku, hraneći je i vraćajući joj sjaj i njen prirodan izgled. Sam tretman ima više faza i traje od 1-2 sata, ovsino o dužine i gustoći kose.

Pogodan je za sve tipove kose, a bitno je naglasiti da će tretman biti najefikasniji, a rezultat najprimetniji na ekstremno oštećenoj i tretiranoj kosi.

U našem salonu koristimo vrhunske proizvode brenda Keratherapy čiji su proizvodi apsolutni hit u svijetu. Keratherapy Creme de Cocoa formula sadrži maslac od sjemenki kakaa, proteine pšenice i riže. Tretman zaglađuje, obnavlja kosu i smanjuje kovrče. Obogaćen je kolagenom te daje nevjerojatnu snagu, obnovu i elastičnost.


Česta pitanja o tretmanu

Kada se može prati kosa nakon tretmana?

Kosu možete prati 48 sata nakon tretmana. Ukoliko to učinite ranije učinak neće biti maksimalan, a smanjit će se i period trajanja efekata tretmana.


Koje šampone koristiti nakon tretmana?

Da bi efekti tretmana što duže trajali najbolje je koristiti šampone bez natrij klorida i  (i bez sulfata.


Može li se keratinski tretman kose izvoditi nakon bojanja kose?

Da, ovaj tretman i je i preporučljivo raditi nakon bojanja kose.


Može li se nakon tretmana vezati rep, učvršćivati ili podizati kosa?

Ne, 48 sata nakon tretmana kosa se ne smije vezivati niti učvršćivati na bilo koji način. Kosa mora puštena i u tom periodu nemojte koristiti nikakve proizvode za stilziranje. 


Kada bi trebalo ponoviti keratinski tretman kose?

Optimalno bi bilo nakon 3 mjeseca, eventualno po potrebi ranije.


keratin -marina.jpg

Sorriso usluge